ŠKOLA JE AJ PRE DOSPELÝCH ANGOLČANOV
Mnohí dospeláci nemali v detstve a v mladosti možnosť okúsiť tú radosť z učenia. Niektorí počas svojho detstva utekali pred vojnou, nahrádzali svojich rodičov v starostlivosti o rodinu a učiť sa čítať, písať alebo počítať bolo to posledné, nad čím premýšľali. Našťastie mnohí z nich našli odvahu aj na staré kolená a aby mohli byť pre svoje deti príkladom, pustili sa do večernej školy.

Zistite viac o tejto téme ako aj o práci saleziánov v našej brožúrke/link v BIO, kde máme pre vás pripravený aj ďalší interaktívny obsah:

Načítajte QR v brožúrke a tento týždeň sa vyriešte tajomné šifry či zložité osemsmerovky

Simao rozpráva o tom, ako vyzerá škola pre dospelých v Prínehoch z Angoly

Zapojiť sa môžete aj do fotosúťaže. Podeliť sa s nami môžete o fotografiu, namaľovaný obrázok či opis toho, ako sa učíte s rodičmi, so súrodencami alebo kamarátmi. Fotku, obrázok či text nám pošlite na tehlika@savio.sk. Máte tak šancu vyhrať skvelé ceny. Na našom Youtube kanáli nájdete vyhodnotenie našej fotosúťaže. na tému trieda. Vyhodnotenenie nájdete TU. Gratulujeme výherkyniam a výhercom.

 

Pozrite si rozhovor s našim bývalým dobrovoľníkom Ondrejom, ktorý opisuje zážitky zo saleziánskej školy v slume Lixeira.