Vďaka rýchlej reakcia saleziánskej rodiny na Slovensku sa 50 chlapcov zo sirotinca na Ukrajine bezpečne dostalo na Slovensko, kde aj spolu s dvoma vychovávateľmi našli útočisko v Dome Mamy Margity na Drienici. Následne sa chlapci presunú po dvojiciach do slovenských rodín, ktoré ich ochotne príjmu u nich doma. Okrem toho bola saleziánom na Ukrajinu odvezená humanitárna pomoc vďaka dobrovoľníkom z farnosti Saleziáni Tri hôrky. 
V prevoze chlapcov bolo zapojených množstvo ľudí, štátnych úradníkov, ktorí v rekordnom čase pomohli Saleziánom vybaviť všetky úradné náležitosti. Okrem mnohých ochotných štátnych úradníkov nám s prevozom veľmi operatívne pomohol Košický samosprávny kraj a dopravná spoločnosť Eurobus. Ďakujeme!
„Bez nich by sme to nedali. Ich práca bola oveľa väčšia: nevieme to presne ani pomenovať, je to množstvo úradnikov od Ministerstva práce, sociálnych veci a rodiny až po pohraničiarov a na záver aj CDR Prešov“, informoval vikár provinciála Peter Jacko, sdb, ktorý strávil noc v aute na hranici, v očakávaní skupiny.

Pomôcť saleziánskej rodine na Ukrajine môžete aj vy. Za Vaše dary Vám zo srdca ďakujeme!

  • vkladom či prevodom finančného daru priamo na číslo účtu:

IBAN: SK08 1100 0000 0026 2985 2138

variabilný symbol: 013022

Ukrajina

 

  • cez QR kód: