Dopad druhej vlny Covid-19 je čoraz desivejší a je potrebné vyvinúť maximálne úsilie, aby sa kríze dalo čeliť. Pracovníci a dobrovoľníci organizácie BREADS naďalej neúnavne pracujú na pomoci obyvateľstvu postihnutému následkami pandémie. Zabezpečenie potravín a iných potrebných vecí sa pre mnohých obyvateľov stalo nemožným, keďže boli vládou vyzvaní, aby zostali doma v izolácii. V tejto situácii BREADS spustilo iniciatívu „Jedlo k vašim dverám“ v rámci ktorej poskytujú ľuďom a rodinám v domácej izolácie čerstvé a výživné jedlá a to všetko bezplatne. Jedlo pripravujú v rôznych častiach mesta a pravidelne ho rozvážajú. Ich prácu a odhodlanie pomáhať vyzdvihla aj indická spravodajská agentúra „NDTV“, ktorá na svojej webovej stránke opísala všetky aktivity, ktoré saleziáni v týchto zložitých mesiacoch uskutočňovali.

O svojej skúsenosti hovorí aj mladá Rehana spolu s rodinou, ktorá zostala v izolácii kvôli pozitívny výsledkom na Covid-19. Cítili sa veľmi zle, susedia a blízki sa zo strachu z nákzy ani nepriblížili k ich dverám a oni nevedeli, kde požiadať o pomoc. Potom jej známy povedal o iniciatíve BREADS. „Spočiatku som váhala, ale pre mňa a moju rodinu to bola skutočne zásadná pomoc.“

Avšak toto je len časť pomoci, ktorú saleziáni v Bangalore realizujú. V boji s vírusom je aktívnych 17 saleziánskych centier, ktoré poskytujú psychologickú podporu, dodávanie zdravotníckych materiálov, vyzývajú k darovaniu krvi a dokonca pomoc pri organizovaní pohrebov obetí. Taktiež otvorili nové zdravotnícke covid centrum v meste Richard (štát Bangalore), ktoré pre pacientov poskytuje 25 lôžok. BREADS do tohto centra dodáva potrebný materiál ako kyslíkové koncentrátory a jedlo pre pacientov, personál a dobrovoľníkov.

Podporiť  aktivity organizácie BREADS môžete cez našu stránku. Každý dar pomôže. Ďakujeme!