Podľa OSN približne 350 000 ľudí v severoetiópskom regióne Tigraj čelí „katastrofickému“ nedostatku potravín. Milióny ďalších si vyžadujú urgentnú podporu v oblasti potravinového zabezpečenia a poľnohospodárstva, aby sa zabránilo hladomoru. Viac ako 90% ľudí vo vojnou zasiahnutej krajine potrebuje potravinovú pomoc.

„Počet ľudí, ktorí trpia hladom je vyšší ako kdekoľvek na svete, kedykoľvek od chvíle, keď v roku 2011 prišlo o život štvrť milióna Somálčanov“ povedal pre al-Džazíru Mark Lowcock, námestník generálneho tajomníka OSN pre humanitárne záležitosti a koordinátor núdzovej pomoci.

V regióne Tigraj aktuálne prebieha najhoršia humanitárna kríza na svete. Táto závažná kríza je výsledkom dopadov konfliktu, medzi ktoré patrí presídlenie obyvateľstva, obmedzenia pohybu, obmedzený prístup humanitárnej pomoci, strata úrody a nefunkčné alebo neexistujúce trhy. Viac informácií si môžete prečítať v článku DenníkN.

 

„Situácia v severoetiópskom Tigraji je mimoriadne znepokojivá, pretože vidíme, že čoraz viac malých detí je v ohrození života podvýživou“ hovorí výkonná riaditeľka UNICEF Henrietta Fore.

Saleziáni don Bosca v spolupráci s organizáciou VIS realizujú aktivity na podporu ľudí postihnutých konfliktom. Podporiť ich aktivity môžete cez našu stránku. Ďakujeme!