Organizácia BREADS v spolupráci s 10 saleziánskymi inštitúciami naďalej pokračuje v pomoci pre ľudí postihnutých pandémiou Covid-19 v Indii, v štátoch Karnataka a Kérala.

Aktuálne sa ich pomoc zameriava na pracovníkov v prvej línii v boji s ochorením. Podarilo sa im rozdať 28 potravinových a dezinfekčných balíčkov pre rodiny pracovníkov kremačných služieb v meste Kalpalli. Taktiež distribuovali 12 potravinových balíčkov a lekárske ochranné pomôcky pre zdravotníkov z centra starostlivosti o pacientov nakazených covid-19 v meste Richards. Pracovníkom upratovacích služieb z nemocnice v meste Nagawara odovzdali 9 potravinových balíčkov.

Okrem toho naďalej distribuujú potravinové balíčky pre rodiny postihnuté Covid-19 v meste Tumkur a organizácia KISMAT (Medzištátna aliancia migrantov Kérala za zmenu) aktívne pomáha pri vakcinácii migrantov. Don Bosco Bhadravati úspešne rozdal vyše 300 ochranných pomôcok a potravinových balíčkov pre rodiny z ich farnosti a v meste Alappuzha distribuovali vyše 670 balíčkov obsahujúci teplomery, dezinfekcie a ochranné rúška rodinám z miestneho saleziánskeho centra.

Táto forma pomoci mohla byť realizovaná aj vďaka podpore našich darcov v rámci zbierky Pomoc pre Indiu. Za vašu štedrosť Vám ďakujeme.