Tento mesiac sa presúvame do ďalekého Peru, ktoré môžete lepšie spoznať aj vďaka receptu na tradičné jedlo anticuchos. Toto jedlo sa pripravuje z hovädzích sŕdc, preto sa častokrát nazýva aj srdcom peruánskej kuchyne, avšak kedysi sa na výrobu tohto jedla používalo mäso z lamy. Peruánska kuchyňa je jedna z najviac vychvaľovaných nielen v Latinskej Amerike, ale po celom svete. Je to aj vďaka rozmanitosti surovín, ktoré na varenie využívajú, ale aj vďaka rôznym spôsobom varenia. Ak sa rozhodnete si tento recept pripraviť doma, nezabudnite nám poslať fotku vášho výtvoru na savio@saleziani.sk. My vás zaradíme do žrebovania o skvelé ceny priamo z Kene v rámci našej kuchárskej výzvy VARÍME SO SALEZIÁNSKYM MISIJNÝM KALENDÁROM. Prajeme vám dobrú chuť a príjemné chvíle pri varení!