Saleziánske Centrum Bosco Boys, ktoré poskytuje domov a vzdelanie bývalým chlapcom ulice, či deťom z extrémne chudobných rodín z nairobských slumov, navštívilo prvú septembrovú sobotu domovy 18. nových chlapcov vo veku od 8 do 16 rokov. Centrum má tím sociálnych pracovníkov a koordinátora na čele s riaditeľom Bosco Boys, ktorí sa okrem samotnej záchrany týchto detí ulice, aktívne venujú práci s ich rodinami. Tieto rodiny žijú v extrémne chudobných podmienkach, v miestnych slumoch Dandora, Korogocho, Kubwa, Mlango a ďalších, ktoré sú známe vysokou kriminalitou a prítomnosťou gangov.

Mnohí chlapci vyrástli v provizórnych prístreškoch, či v plechových domoch bez pripojenia k vode, kanalizácii a elektrine, kde hlad bol každodennou realitou a preto väčšina z nich opustila domovy a snažili sa postarať sami o seba v uliciach hlavného mesta Kene. Noví chlapci pochádzajú z viacpočetných rodín, väčšinou s jedným rodičom. Viacerí z nich sú siroty, ktoré žili u príbuzných bez väčšej podpory, čo bolo dôvodom na útek na ulicu. Až 16 chlapcov pravidelne žobralo posledné mesiace na ulici, stretli sa s bitkou, zneužívaním, drogami a hladom.

Centrum Bosco Boys sa stalo ich novým domovom, kde boli chlapci zaradení do rehabilitačného procesu, ktorý im pomôže naučiť sa základné sociálne návyky a opätovne sa zaradiť do normálneho života. Chlapci sú aktuálne zaradení do neformálneho vzdelávania, začínajú budovať nové kamarátstva a vzťahy a po jeho úspešnom absolvovaní budú zaradení do formálneho vzdelávania na základnú školu alebo odborné učilište, kde dostanú možnosť vyučiť sa remeslu.

Pridajte sa k nám a staňte sa súčasťou tejto premeny. Podporte Bosco Boy a zmeňte životy detí v Keni!

Ako môžete pomôcť?

Zapojte sa do nášho programu pravidelnej podpory Adopcia detí v Keni. Vaša pravidelná podpora umožní týmto deťom získať prístup k základným potrebám, vzdelaniu a láskyplnému prostrediu, kde môžu rásť a rozvíjať sa. ĎAKUJEME!