Je tu 1. týždeň zbierky TEHLIČKA 2025, v ktorom Vám priblížime ekvádorskú kuchyňu, ktorá je veľmi rôznorodá. Každý región Ekvádora ponúka svoje charakteristické jedlá. Pre pobrežie sú typické ryby a morské plody, ktoré sa podávajú s ryžou, varenými banánmi, alebo inými prílohami. Špecialitou je rybia polievka „encebollado”. V hornatej časti Ekvádora sa viac pestuje kukurica, zemiaky a konzumuje sa bravčové či hovädzie mäso. Miestna špecialita je grilované morské prasa nazývané „cuy”. Na východe, v Amazónii, sú veľmi obľúbené banány určené na varenie, tzv. „plátanos”, a juka. V tejto oblasti sa zároveň konzumuje mäso z rôznych divých zvierat a riečne ryby. V Amazónii sa pripravuje aj nápoj zvaný „chicha”, ktorý sa vyrába z juky alebo chonty (plodu palmy).

Náš saleziánsky misijný dobrovoľník, ktorý prežil rok v Ekvádore si spomína na tento čas takto: „Na misii sme jedli veľmi jednoducho. Varené banány alebo vývar z rôznych divých zvierat.“ Viac sa dočítate z jeho Spomienok na misiu v brožúre na str. 13.

🧱 Inšpirujte sa ako šetriť s jedlom v brožúre na str. 12.

🧱 Zapojte sa do aktivít 1. týždňa.

🧱Pripravte si s Tehličkou tradičný ekvádorský nápoj Colada Morada, ktorého recept máme od nášho misijného dobrovoľníka Petra. Nájdete ho v brožúre na str. 13. Na zdravie!

🧱 Motto Tehličky 2025 pre Ekvádor je Z ULICE DO LAVICE.

Pridajte sa k nám a pomôžte zlepšiť životné podmienky deťom a mladým v San Lorenzo a podporiť vybudovanie odbornej školy na tejto misii. Viac na www.tehlicka.sk.

Pôstnu a veľkonočnú zbierku TEHLIČKA 2025 pre Ekvádor môžete podporiť modlitbami, zdieľaním a tiež finančne prevodom na bankový účet: IBAN: SK69 1100 0000 0026 2085 2641. ĎAKUJEME!

Chcem podporiť.

 

Za každý dar ďakujeme a vyprosujeme hojnosť Božích milostí!