TRIEDA A UČITELIA V JUŽNOM SUDÁNE 

 

Edukačné centrum sv. Bakhity, ktoré sme sa tento rok rozhodli v TEHLIČKE 2024 podporiť, vzniklo v roku 2008 na misii v Tonj. Sestry saleziánky tu na začiatku otvorili materskú školu a a prvý ročník, aby si tak svojich žiakov vychovávali od malička. Prvé triedy fungovali v plechových kontajneroch pod mangovníkmi, ktoré ich mali chrániť pred horúcim slnkom a vysokými teplotami, ktoré tu presahujú 40°C. Postupne začala výstavba ďalších tried.

Dnes sa škola rozrástla na vyše 1100 žiakov. Je to hlavné centrum vzdelávania v danej oblasti, ktoré zahŕňa materskú, základnú a strednú školu. Okrem toho sa sestry saleziánky (FMA) špeciálne venujú vzdelávaniu dievčat, ktoré nedostali možnosť zasadnúť do školských lavíc v ranom detstve. Pre ne vytvorili odbornú dievčenské školu, kde majú miestne mladé ženy, častokrát už matky, možnosť vyučiť sa remeslu a takto uživiť svoje rodiny. 

🧱 Prečítajte si, prečo je pre miestne deti náročné získať vzdelanie. Zistite, kedy začína školský rok, či o tom, že o triedu sa musia starať sami. Brožúra – Tehlička 2024 na str. 18

🧱 Skúste sa tento týždeň premeniť na triedu v Južnom Sudáne. Ako na to?   👉 Trieda a učitelia  

🧱 Nauč sa slovíčka v jazyku Dinka, ktorým hovoria miestne deti na misii v Tonj: Naučme sa – Tehlička 2024

 

Pridajte sa k nám a pomôžte nám vytvoriť lepšie podmienky na vzdelávanie miestnym deťom a mladým. 

Pôstnu a veľkonočnú zbierku TEHLIČKA 2024 pre Južný Sudán môžete podporiť modlitbami, zdieľaním a tiež finančne prevodom na bankový účet: IBAN: SK69 1100 0000 0026 2085 2641.

Chcem podporiť.

ĎAKUJEME ZA KAŽDÚ NOVÚ TEHLIČKU! 🧱