Témou tretieho týždňa zbierky je ŠKOLSKÁ JEDÁLEŇ, na priblíženie života miestnych detí v Južnom Sudáne.

Okrem samotného vzdelania Edukačné centrum sv. Bakhity zabezpečuje všetkým svojim žiakom aj každodenný školský obed, ktorý je pre mnohé deti jediným jedlom počas dňa. Škole však chýba miesto, ktoré by poskytlo útočisko pred horúcim slnkom či pred tropickými lejakmi v období dažďov. Prestávky preto žiaci trávia v tieňoch stromov, kde si na prašnej zemi dokončujú úlohy alebo jedia svoj vytúžený obed. 

🧱 Cieľom tohtoročnej zbierky TEHLIČKA 2024 je zlepšenie podmienok vzdelávania vybudovaním multifunkčnej školskej haly, ktorá bude každodenne slúžiť ako jedáleň počas školských obedov. Zároveň sa bude využívať na slúženie školských svätých omší a počas ďalších edukačných prednášok, skúšok či iných školských aktivít, aby mali aj títo žiaci dôstojné podmienky počas vzdelávania.

🧱 Zadanie na tento týždeň: Skús tento týždeň zjesť všetko, čo dostaneš na desiatu, aj školský obed, aby jedlo nevyšlo nazmar. Spomeň si na kamarátov v Afrike, ktorí takéto možnosti nemajú a v škole počas vyučovania sú mnohokrát hladní.

🧱  VÝZVA!  Preži pôst trochu INAK a zapoj sa do výzvy, alebo si vytvor svoju vlastnú a pomôž nám šíriť dobrú vec. Ako na to?

🧱 Podporiť tohtoročnú Tehličku 2024 pre Južný Sudán môžete na stránke Darujme – Tehlička Ďakujeme za vašu podporu!