ŠTUDOVAŤ S PRÁZDNYM BRUCHOM NIE JE JEDNODUCHÉ
Sústrediť sa na výklad učiva v škole so škvŕkaním v bruhu je dosť náročné. Najhorší pocit však je, keď viete, že sa ho len tak ľahko nezbavíte. Mnohí žiaci na angolských školách totiž nemajú možnosť chodiť do školskej jedálne, kde by ich čakal teplý obed. Mnohí z nich nemajú ani možnosť si niečo prejesť na raňajky. Vzdelávanie sa tak pre nich stáva oveľa komplikovanejšie a nemôžeme sa čudovať, ak sa im kvôli tomu do školy nechce ani chodiť.

 

  • Zistite viac o tejto téme ako aj o práci saleziánov v našej brožúrke TU,kde máme pre vás pripravený aj ďalší interaktívny obsah.
 
  • Načítajte QR v brožúrke a vylúštite zamotané tajničky a nájdite rozdiely medzi farebnými obrázkami.
 
  • Mladý Limbalacata z mesta Luena opisuje svoje každodenné strasti so stravovaním v „Príbehoch z Angoly“
 
  • Zapojiť sa môžete aj do fotosúťaže. Podeliť sa snami môžete o fotografiu, namaľovaný obrázok či opis najlepšieho jedla, ktoré pani kuchárky navarili v školskej jedálni. Fotku, obrázok či text nám pošlite na tehlika@savio.sk. Máte tak šancu vyhrať skvelé ceny.
 
Mottom našej Tehličky pre Angolu je VZDELANÍM PROTI CHUDOBE A ZA LEPŠÍM ŽIVOTOM. Zapojte sa do Tehličky a spoznávajte, učte sa a podporte cestu za vzdelaním. Ďakujeme