Vo svojom ďalšom liste sa nám z Ukrajiny prihovára salezián Mykhaylo Chaban:

„Práca, ktorú robíme pre utečencov nám ide veľmi dobre. Krásne je, že do najviac postihnutých oblastí, akými sú Charkov, Dnepro, Luganská oblasť a Doneck, prinášame potraviny a lieky. So saleziánmi na Slovensku sme si naplánovali, že každý týždeň pošlú kamión naplnený jedlom a inou materiálnou pomocou. Pri Ľvove máme sklad, kde môžeme uskladniť až 5 kamiónov materiálu. Zakaždým objavujeme viac a viac nových miest, kde potrebujú jedlo. Chlieb posielame do Charkova každý týždeň s podporou saleziánov dona Bosca v Bonne a určite ho zvýšime hneď, ako spustíme našu novú pekáreň.

Dnes z Missioni Don Bosco v Turíne poslali generátory a snáď dorazia začiatkom budúceho týždňa. Môžeme si tak byť istí, že v prípade výpadku elektriny nepozastavíme naše humanitárne aktivity.

Už sa snažíme pracovať so športovcami. Dnes sme mali prvé tréningy. Dovolili sme si začať tieto športové aktivity, aby sme chlapcom pomohli sa pomaly dostať z vojnového stresu. Snažíme sa zapojiť aj deti a mládež. V našom komunitnom dome už máme sedem nových chlapcov. Prichádzajú z nášho regiónu a z vojnovej oblasti. Aj dnes sme vyslali ďalšiu skupinu mamičiek s deťmi do Valdocca. Odišlo 43 ľudí. Ďakujem vám za všetku prácu, ktorú robíte pre Ukrajinu. 

S pozdravom o. Mykhaylo Chaban SDB“

Pomôžte aj vy a podporte saleziánsku rodinu na Ukrajine

Chcem darovať