Tento pôst pomáha naša zbierka Tehlička v Angole. Konkrétne angolským saleziánom s rozšírením školy a skvalitnením vyučovania v ich novom stredisku v angolskom meste Huambo. Preto najbližšie pôstne týždne vám chceme predstaviť aj saleziánske dielo v Angole, od ich začiatkov, cez úspechy aj ťažké chvíle, až po dnešok.
Saleziáni prichádzajú do vojnou zmietanej Angoly 1. septembra 1981 a svoju službu začínajú v mestách Luanda, Dondo a Lwena. Prvý salezián bol don Alvino Beber, neskôr prichádzajú aj ďalší a vďaka nim začínajú vznikať prvé oratória aj vzdelávacie centrá. Občianska vojna v krajine prinášala každodenné ťažkosti a vojnové nástrahy komplikovali cestovanie medzi farníkov na dedinách. Aj napriek tomu prinášali so sebou solidaritu s ľuďmi trpiacimi hladom a vojnou a záväzok saleziánskeho ducha venovať sa mladým. Na oplátku obdržali vrelé prijatie a tisícky úsmevov, ktoré sú pravým bohatstvom Angoly, bohatstvom jej ľudí.
Chceli by ste vedieť, ako práca saleziánov vyzerá? Pozrite si dokument Príbeh jeden z miliónov Saleziáni Don Bosca Angola a preneste sa do ďalekej Angoly. VZDELANIE JE VEĽKÝ DAR. TENTO ROK MÔŽETE DAROVAŤ VZDELANIE DEŤOM A MLADÝM V ANGOLE. Všetky možnosti podpory nájdete na stránke www.tehlicka.sk ako aj brožúrku, kde toho o saleziánoch nájdete ešte viac.