Je tu 19. ročník verejnej zbierky Tehlička a jej úvodný týždeň. 

 

Tento rok sme sa zamerali na Južný Sudán, konkrétne na zlepšenie podmienok vzdelávania v Edukačnom centre sv. Bakhity na misii v Tonj, ktoré založili a spravujú sestry saleziánky (FMA), ktoré sú znamením nádeje pre chudobných a núdznych.

 

Témou úvodného týždňa je VODA – VZÁCNY DAR
V Južnom Sudáne je voda vzácna tak ako všade inde, ale tu si to ľudia uvedomujú viac. Takmer každá domácnosť musí ísť načerpať vodu do nejakej vzdialenej studne. Či už je to pitná voda, na varenie alebo kúpanie, budete musieť vziať dostatočne veľkú nádobu a prejsť 1 až 2 km, aby ste ju priniesli pešo. To vás núti bezprostredne si uvedomiť jej dôležitosť a hodnotu. Nanosiť vodu do svojich domácnosti je jednou zo základných povinností aj detí a mladých z Edukačného centra sv. Bakhity, ktorí okrem každodenných školských povinností takto pomáhajú svojím rodinám.

 

Zistite viac o tejto téme v brožúre na str. 10, ktoré sme si pre Vás pripravili: Brožúrka

 

Mottom našej Tehličky pre Južný Sudán je „DOSTAŇME ŠKOLU POD STRECHU“. Zapojte sa do Tehličky a spoznávajte, učte sa a podporte zlepšenie podmienok pre žiakov v Edukačnom centre sv. Bakhity na misii v Tonj.

 

Podporte zbierku Tehlička na https://www.tehlicka.sk/ finančne, vytvorením darovacej výzvy alebo cez zbierku v škole, stredisku alebo priamo v rodine.

 

Naučte sa niečo nové o Južnom Sudáne vďaka tohtoročnej brožúre a zistite ako je to so vzdelávaním v tejto krajine.
Zabavte sa vďaka hravým a zaujímavým aktivitám v brožúre rozdelené na jednotlivé týždne, ktoré nájdete aj na našom webe.
Spomaľte a prežite pôst naplno vďaka našim duchovným materiálom.
Stiahnite si plagáty a letáky, aby ste o našej zbierke informovali čo najviac ľudí.
Sledujte naše sociálne siete, kde pribudne ďalší zaujímavý obsah o živote v Južnom Sudáne.
Ak ste sa ešte nestihli zaregistrovať, stále máte možnosť TU  👉  https://www.tehlicka.sk/registracia/ a my Vám pošleme sprievodné materiály.

 

Zo srdca vám ďakujeme za podporu a tešíme sa na spoločnú 40-dňovú cestu pôstom.